… jag visste ju att den obligatoriska dåliga morgonen skulle komma… synd bara att det blev dag nummer två, att vi inte fick ha det bra längre. Hon vaknade när jag stod nere i duschen… och redan där började felen! Sen blir allt fel! Frukosten är fel, strumporna, byxorna, varma chokladen mm… Jag fick iväg henne till skolan till slut men det är ändå tråkigt när allt blir galet på morgonen. Idag behöll jag ändå lugnet, jag skrek inte på henne nånting…. och det känns bra. De mornar när jag tappar tålamodet och skriker så gnager ett dåligt samvete hela dagen… men inte idag!

Igår åkte jag och köpte nya skor till Ida, jag upptäckte att det var hål på tån på de gamla gympaskorna. På kvällen var det föräldramöte på scouterna, första gången jag gick på ett sånt, så nu känns det bra att jag gjort min ”plikt”.

Philip slutar sent på tisdagar. Han måste sitta mellan kl 15 till kl 16:40 och vänta på att han ska ha baslektion i 20 minuter, helt sjukt att skolan tillåts lägga upp ett schema så. Jag skulle ha protesterat högt och ljudligt… men jag har ju å andra sidan alldeles för mycket temprament när det gäller barnen – på gott o ont!