Inatt var första natten hemma på jättelänge känns det som. Det var jätteskönt att sova i min egen säng igen, men självklart vaknade jag med ryggont. Hmm… får mig att fundera på om vår säng verkligen är optimal med tanke på att jag inte ens hade så här ont i ryggen av att sova i tält… inte heller hos pappa fick jag ont i ryggen… vi får se. Just nu är det inte läge att köpa nån säng i alla fall.

Ida lekte med granntjejerna igår igen, det var nog skönt för henne, att få komma hem ”på riktigt”. Hon lekte massor igår och var allmänt glad och nöjd. Det blev ett missöde med öronen bara. Hon var så sugen på att byta örhängen. Jag tyckte gott att hon kunde få göra det. Så vi tog ut örhänge nummer ett, tvättade rent och skulle sätta i nästa örhänge. Men det gick inte få igenom pinnen. Ida bara skrek och sa att det gjorde ont. Vi försökte flera gånger, Mikael fick prova också, men det gick inte. Så jag bokade snabbt in en tid till Anneli där vi tog hålen. Så åkte vi dit så fick hon hjälpa oss att sätta i örhänge. Men ångesten innan var hemsk. Jag hade alldeles ont i magen. Sen åkte vi och köpte skolväska till Ida. Hon fick också köpa några pennor till sitt pennfodral som hon fått av mormor. Hon var jätteglad 🙂

Idag börjar Philip på gymnasiet. Han har precis åkt. Han log hela morgonen och var spänd och förväntansfull. Han har längtat massor till den här dagen. Vi får se hur det blir, tror det kommer bli kanonbra 🙂 Vi berättar mer sen.

20120815-081153.jpg