Igår var det vemodigt att lämna barnen. Det kändes inge roligt alls…. av olika anledningar. Dels för att det är jul, jag älskar julen och även om vi hade en riktigt bra lill-jul här i fredags så är det inte samma sak som att ha barnen på den riktiga julafton. Sen kändes det vemodigt för att den här veckan har inte varit riktigt hundra. Oscar har inte mått helt bra. Ida har varit stingslig, jag har haft dunderhuvudvärk hela veckan vilket gjort att jag inte varit mig själv riktigt… det har inte känts bra helt enkelt! Jag blev dessutom jätteledsen för Idas skull igår. Hon fick en iPad i julklapp i fredags, hon blev SÅÅ lycklig! Det var den bästa av alla julklappar (tillsammans med några andra 🙂 ). Hon längtade verkligen efter att få visa hennes pappa sin iPad och att få ta med sig den till jullovsveckan hemma hos pappa. När pappa kom och skulle hämta alla barnen rusar hon fram till honom och visar han iPaden och frågar snällt om hon får ta med den. Han klipper snabbt bort hennes glädje med ett tvärt nej med motiveringen att hon är för liten för att ha en iPad. Snacka om att sänka henne totalt! Jag såg hur ledsen hon blev i blicken…. kändes inge kul alls… Att dessutom tycka att hon är för liten för allt. För liten för att spela, för liten för iPad, för liten för att ha telefon… hur ska hon känna sig? Grabbarna hade egna mobiltelefoner från det dom var 6 år, när de var 7½ resp. 9½ år köpte de sina första egna telefoner för sina egna pengar. När de var 8½ resp. 10½ köpte de sina första iPhones… men Ida är för liten för allt! Grabbarna fick sina första datorer när de var 3 år, de fick spela lite när som helst på sina datorer… men Ida är tydligen fortfarande för liten för att få spela på vardagarna. Jag tycker synd om Ida…. jag tänker låta henne få känna sig ”stor och stark” hemma hos mig i alla fall. Men som sagt, det kändes extra vemodigt att lämna barnen när Ida fick sin ledsna blick. Hon gick och packade ner sin iPad i väskan jag hade fixat till henne…. hon sa att ”mamma har sagt att jag ska ha min iPad här”… hon är så duktigt och bra min lilla prinsessa. Hon är inte alls för liten för en iPad!!!

I övrigt har det varit en helt okej helg. Ida har haft lite småutbrott men ändå varit glad emellanåt. Men hon var nog fortfarande spänd inför att få julklappar på riktiga julafton också. Gustaf har haft lite feber under helgen, men det gick bort lagom för att få åka med hans mamma och släkt till Enköping och fira jul.

I lördags fick vi igång hela biogrejen i allrummet. Alla barn är supernöjda och även vi. Igår fick vi äntligen sätta oss och bara ta det lugnt och titta på en film. Det var riktigt skönt… även fast jag saknar barnen! Ibland när de är här verkligen längtar jag efter att få lite lugn och ro… men det tar inte många minuter av tomhet för att sakna dem enormt… då är allt det jobbiga bortblåst.

Mikael jobbar idag och imorgon. På annandagen är han ledig och då är vi bortbjudna på middag, det blir trevligt. Under de här dagarna funderar vi på att sätta igång med uppfräschning/renovering av ”el-hallen”, dvs den lilla hallen mellan Oscars och Victors rum där alla proppskåp mm ligger. Där inne finns redan 3 små garderober men vi ska montera upp ytterligare en hylla så att alla el- och dataprylar får plats. Det är därför vi kallar det el-hallen…. hade lika gärna kunnat vara Mikael-hallen… för det är hans lilla hjärta där inne. Kablar, dataprylar, lampor mm… allt sånt som han älskar!

Här sitter Victor och knåpar med en rubiks kub:

20121224-101305.jpg

Han har löst alla dessa kuber:

20121224-101418.jpg

Till sist…

GOD JUL TILL ALLA!

kram från oss