I vårat liv

Hasselnötsmjölk

Idag har jag städat en del hemma, renbäddat och förberett för att barnen äntligen ska komma hem imorgon. Jag har saknat dem.

Idag har jag provat på att göra egen mjölk, av hasselnötter! Den blev bra, jag tror jag skulle kunna vänja mig vid smaken om det inte va för att det började klia och sticka i halsen av allergi. Trist! Imorgon ska jag prova blanda ner lite i min juice och se om det funkar istället!

Sista maten ur matkassen var vegetariska enchilladas, förutom att de var väldigt starka så var de helt okej, men ingen favorit. Det var kul att prova fem nya rätter. Trots att de innehöll vitlök varje dag så var de goda. Vi köper gärna hem fler matkassar 🙂

På eftermiddan åkte vi till kista och inhandlade de sista födelsedagspresenterna till Oscar. På fredag är det dags att fira honom.

Jag har provat bakmaskinen igen ikväll, förra brödet var godare, vi får prova oss fram. Senare i veckan ska jag göra bröd med hasselnötsresterna från mjölken, det blir spännande!

20140112-203459.jpg

20140112-203507.jpg

20140112-203515.jpg

4 kommentarer

 1. Tina

  Hur gjorde du mjölken? Var har du köpt den fina flaskan? Kram

 2. Jenny

  Den flaskan är också köpt på nätet på Balders Hage. Mjölken finns beskriven på s 73 i voltaire boken vi fick i julklapp. Jag knäckte nötterna som var kvar från i julas, 2,5 dl, sen blandade jag med vatten i mixern och tog en nötmjölkspåse och silade i. Påsen finns att beställa på massor av ställen på nätet, kostar mindre än 100kr. Kram

 3. Kicki

  Hasselnötsmjölk! Hur gör man den? Låter gott men Du ska nog vara aktsam om Du känner av allergi. Nötallergi är inte att leka med.
  Kram mamma

  • Jenny

   Jag tog 2,5 dl hasselnötter och la i mixern tillsammans med 1 liter vatten + lite salt. Sen mixade jag massor. Efter det tog jag en nötmjölkspåse (kostar ca 60-80 kr på nätet) och silade ur mjölken, sen var det klart 🙂 kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Jenny & Mikael

Tema av Anders NorenUpp ↑