… precis som hela våren så kommer även denna vecka att bli en ”onormal” vecka. Jag tycker alla vårar är jobbiga, det är så mycket som händer. Mycket läxor för barnen, möten hit och dit, sommarfester på alla håll och kanter, trötta barn, massa vanligt vårstök hemma… det är saker hela tiden och allt går i ett. Jag tycker inte jag hinner andas och vara med på nåt. Förra veckan var tyvärr en dålig vecka. Allt har gått snett känns det som. Men som Mikael sa till mig imorse, det blir ju inte bättre av att jag har en dålig inställning om att allt bara går åt skogen. Fast det är det klassiska moment 22 symtomet. En ond cirkel som är svår att bryta. Det enda som är positivt då är att det kan inte bli sämre.

Det märks på alla barnen att de är trötta och otåliga, sommarlovet är nära, de längtar och har ”gett upp” allt vad skolan heter. Nu finns ingen motivation kvar. Dessvärre har Victor massor av skolarbeten han ligger efter med som måste göras. Jag ska sätta mig med honom ikväll och försöka hjälpa så gott jag kan. Imorgon ska han och jag gå och leta jacka och shorts till honom. Han växer så det knakar och kläderna blir snabbt för små.

Poolen förra veckan blev ett fiasko. Vi kommer inte att kunna använda den gamla linern (den blå plasten som är själva botten och kanterna av poolen). Hur vi än bär oss åt så måste vi ha en ny liner. Trappan vi håller på att gjuta ner till garaget blir bra, vi har i och för sig bara gjort bottenplattan och första trappsteget, men det ser bra ut än så länge. Vi gjöt fast ramen till vedboden, det ser bra ut också.

På onsdag eftermiddag ska Mikael och jag åka iväg med Oscars klass på klassresa. Vi ska sova över i stortält tillsammans med klassen i Waxholm mellan onsdag och torsdag. På torsdag kommer jag antagligen att vara kvar med klassen medan Mikael åker hem och jobbar. Det blir spännande och antagligen kallt!

Igår när Ida och jag bakade bullar så föll köksluckan i handen på mig när jag skulle öppna den. Fästet gick av! Hela vårt hus håller på rasa samman känns det som ibland… och vi har verkligen missflyt med allt! Däcket på skottkärran har pajat också… och det går inte att laga, för det är helt sprucket och förstört. Jag fattar inte hur ett däck kan bli så förstört bara på ett år. Vi har knappt använt den! Så det blir till o köpa nytt däck. Suck!

20130527-141314.jpg

20130527-141322.jpg