Igår när Mikael låg och sov på dan så passade jag på att åka och shoppa lite. Låter som jag roade mig men så var det inte riktigt. Jag införskaffade en yogamatta som jag behöver på torsdag när jag ska börja min yogakurs. Det ser jag fram emot. Jag känner mer och mer att det börjar vara dags att ta itu med mitt liv, att hitta tillbaka till sånt som jag verkligen gillar, dvs lite hokus pokus saker… och den här yogakursen känns som en bra start, att kanske hitta ett lugn i min kropp igen. Jag handlade också lite småsaker till Oscar som han behöver. Sen tog jag en tripp till biblioteket och lånade böcker till Ida. Hon lärde sig läsa i våras och behöver träna på läsa i böcker med versaler i…. och det känns så onödigt att köpa en massa sånna böcker som hon har växt ur på nolltid. Så jag lånade några istället. Hon skulle ha gått med skolan till biblioteket i torsdags men hon var hemma och mådde illa sa Andreas. Så då kände jag att det var dags att göra en insats. På fredagar ska de nämligen ha ”egen” bok när de ska läsa tyst i klassrummet. Känns tråkigt om hon är den enda som inte har en lånad bok (höns-mamma slår till igen).

Idag kommer jag att få tillbaka en sjuk Victor, en snuvig Oscar och en kanske glad och frisk Ida 🙂 Har vi tur får vi hem en frisk Philip också. På dagens meny står kassler i ugn med krämiga grönsaker. Jag hoppas det blir gott, det låter gott om inte annat….

http://www.tasteline.com/Recept/Kassler_i_ugn_med_kramiga_gronsaker

Den här veckan ska jag göra ytterligare en satsning för mig själv, att inte äta en massa gluten, dvs inget bröd och ingen pasta. Bröd blir svårare än pasta att lyckas med, men jag ska i alla fall göra ett försök. Förra sommaren när jag försökte med detta i en månad märkte jag en rejäl skillnad på min feber. Febern är fortfarande kvar om ni undrar. Men den har faktiskt blivit bättre. Det kan gå en hel vecka när jag faktiskt bara har 0,5° förhöjd kroppstemperatur…. och vem vet, det kanske är en normal höjning med tanke på ålder och sånt. Så jag har inte alltid över 38° längre. Men som sagt fortfarande högre temp än vad jag hade innan allt började. Summa summarum har jag haft högre temp än normalt nu i snart tre år. Men det går ändå åt rätt håll känner jag. Men som sagt, en sak som jag märkte gjorde skillnad förra sommaren var när jag la om min kost. Då provade jag en hel månad utan gluten och då blev febern avsevärt bättre. Så nu ska jag göra ett ryck igen! Det svåraste är att komma ihåg det. Jag kan sitta vid matbordet framför lasangen och inse ”just ja, de e pasta!” – helt enkelt svårt att komma ihåg!