I vårat liv

Löss

Jag trodde jag skulle klara mig ifrån löss på alla mina barn, men icket. Ikväll upptäckte vi löss som sprang omkring i Idas hår. Jätteäckliga! Det är första gången nåt av mina barn har löss… och jag vill helst inte få det fler gånger. Dom är äckliga! Men som tur var så hade jag lusmedel och luskam hemma, så medlet åkte raskt in i håret och kammen användes flitigt. Efter duschen kunde jag kamma ut döda löss. Så jag hoppas vi fått bukt på lössen efter bara en omgång, det återstår att se. Jag tog medel i mitt hår också för att vara på den säkra sidan. Grabbarna har inte varit i nära kontakt med Ida, så de borde klara sig. Jag kunde inte se något på dem. Imorgon får Ida följa med mig till jobbet en stund eftersom hon inte får gå till skolan förrän vi kan konstatera att lössen är döda.

Huvudlus-2

4 kommentarer

 1. Tina

  Usch! Hoppas alla dog. Hur lyckades du ta kortet? Kram

  • Jenny

   Det är en bild från nätet… Jag önskar jag hade en kamera dom kan ta så där bra bilder… Men det har jag tyvärr inte 🙁
   Jag hoppas också att de dog!
   Kram

 2. Sandra

  Fy tusan vad äckliga löss är. Känner redan hur det kryper i hårbotten på mig. Stackars Ida! Hur mycket måste man städa hemma när nån har haft löss?? Byta i säng osv???
  Iaf så hoppas jag att ni är kvitt dom rackarna nu efter kuren ikväll…krama om Ida.

  Kram

  • Jenny

   Jag har försökt läsa på lite… tydligen behöver man inte anstränga sig överdrivet mycket. När lössen inte sitter på kroppen så dör de inom 24 timmar. Så om Ida inte rör t.ex. hårborsten på ett dygn så är det lugnt. Men dom var riktigt äckliga!
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Jenny & Mikael

Tema av Anders NorenUpp ↑