Helgen har varit hektisk… både jag och Mikael har varit på julbord med jobbet varsin kväll. Ex-svärfar har varit hos oss och fixat belysning till vinden. Jag har broderat klart en 1-24-kalender till Ida. Mamma hade gjort det största jobbet med den, broderat tre fina bilder, men jag gjorde monteringen plus lite till på den. Den blev jättefin och den är ny fylld med små paket till Ida. Grabbarna har blivit lite för stora för paket-kalender tycker jag… sen blir det svindyrt att köpa saker till dem också. De nöjer sig inte med små skitsaker för 5-10:-, utan då blir det dyra ”stora” saker… och det håller inte min ekonomi till. Dessutom har jag ju Philip och Gustaf också i så fall och då bär det iväg ännu mer… så Ida får vara liten i några år till och få lite paket. Grabbarna fick ju när de var små i många år, så de får minnas det istället.

Igår strök vi julgardiner och köpte julgran, en jättefin kungsgran hittade vi. Den är inte så stor, men vackert tät och med tjocka grenar. Ikväll ska Ida få pynta granen, självklart får grabbarna vara med också om de vill, men jag räknar inte med det.

Vi städade som vanligt lite igår, tyvärr hann vi inte städa hela huset som vi önskade, men tiden är för knapp ibland, vi försöker prioritera att få ta det lite lugnt också på kvällarna, vi behöver det.

Idas kalender är till vänster och Victor och Oscar har varsin som ser ut som den till höger.