Va jag är trött på regn nu!! Det är helt omöjligt att arbeta på tomten när det bara regnar hela tiden. Jag försökte gräva bort lite av våra jordhögar igår, men efter över en timmes kämpande så syntes det knappt att jag rört högarna och själv var jag helt slut! Så nu har vi bestämt oss för att hyra den minsta lilla grävmaskin som bara går. Vi kommer aldrig att bli klara med tomten om vi ska stå och gräva allt för hand. Väderprognoserna säger regn de närmsta tio dagarna och om tre veckor var vår plan att börja lägga gräs för att hinna få gräsmattan klar innan barnen har sommarlov. Vi får se vad det blir av med allt detta… jag vet bara att Mikael och jag kommer att få jobba som dårar om vi ska hinna…

Inatt blev det ytterligare en mer eller mindre sömnlös natt… jag vaknade kl 3:30 och somnade inte om. Istället steg jag upp och åkte tidigt till jobbet. Nu börjar väl nästa sömnlösa fas för mig när oron för tomten ligger och stör natten…. men det var skönt att jag fick i alla fall en veckas sömn mellan takomläggningen och tomtarbetet 🙂 Man ska va glad för det lilla 😉

Idag kommer barnen hem…. såå härligt!

Vi har bestämt oss för att göra en liten stenplats längst ner på tomten. Den kommer knappt att synas för det kommer att vara staket framför… men skönt att ”bli av med” lite Ölands-sten. Vi har hur mycket som helst…

Stenplatsen kommer att se bättre ut när vi fyllt igen skarvarna och lagt gräs runtomkring… men vi måste ju börja nånstans!

Mikael tittar på kaostomten:

Här ska vi lägga ytterligare en stenplats samt bygga en liten vedbod. Här är det tänkt att vi ska ställa cyklar, skottkärra mm under sommarhalvåret.