Ida vaknade alldeles för tidigt idag. Strax före sju. Inte för att det kanske är jättetidigt, jag minns när barnen vaknade klockan fem på helgmornar. Men det känns som hon borde vara stor nog att sova ännu längre nu. Hon fyller ju trots allt sju om några veckor. Nästa mamma-vecka ska vi fira henne. Hon får några fler paket än grabbarna, men det är mer småsaker, så det finns en förklaring till det.

Idag ska vi baka pepparkakor. I alla fall Ida och jag, vi får se om någon av grabbarna vill baka. Jag betvivlar det. Dom har kommit in i det stadiet när allt sånt är tråkigt. Det kommer kanske tillbaka om några år när de har passerat trots-stadiet och kommit in i ett mer vuxet tänk där de tycker att sånt kan vara roligt igen. För Philip har det fortfarande inte vänt… så jag antar att de måste säkert passera 20 år eller nåt innan det kommer tillbaka. Vem vet….

Oscar har egentligen fotbollsträning idag, men han har verkligen ingen lust, så jag låter honom slippa idag. Delvis på grund av att vi inte har några inomhusskor till honom än heller. Jag försökte få ur honom om det kommer att fortsätta vara så här… men han hävdar bestämt att det bara är idag han inte orkar vara med på träningen, vi får se hur det slutar.

Ida har dans på eftermiddan, hon brukar sällan ha nån lust att åka dit men tycker alltid det är jätteroligt när vi väl är där. Hon har sin första dansuppvisning första helgen i december. Det blir roligt att se!

Philip har konsert med kören idag. De ska vara i Kungsholmskyrkan på högmässan. Så han har stigit upp tidigt för att göra sig iordning. Lycka till till honom 🙂

20121111-075540.jpg