Det går framåt för Mikael och mig! Efter att ha legat sömnlös halva natten och grubblat över hur vi ska lyckas ta oss för att göra lite eget takarbete så bet vi i det sura idag. Vi har tillsammans satt fast all ströläkt på södra sidan av stora huskroppen, vi skulle börja med bärläkten också och la den sista vid takfoten samt den näst sista som är en av de viktigaste. Sen när vi skulle lägga bärläkten högst upp för att ha de två ”styrande” bärläkten så insåg vi att takpappen från norra sidan måste gå omlott över till södra sidan, så då kunde vi inte fortsätta…. Våra två grannar har hjälpt oss idag att byta ut den ruttna råsponten på norra sidan, det blir jättebra, nu håller de på att lägga takpapp över den sidan eftersom vi väntar oss regn imorgon. Idag känns det för första gången sen i måndags som att det faktiskt går åt rätt håll allting. Både Mikael och jag har övervunnit takskräcken och gått nära kanten båda två… men jag spikar i de yttersta brädorna medan Mikael gärna tar de som är en liten bit längre in… det är helt ok, huvudsaken att vi kompletterar varandra.

Idag kom leveransen av våra takpannor också, vi valde att köpa Benders istället för Jönåker som vi ursprungligen tänkt… framförallt för att det fanns i lager och inte var en beställningsvara… nu fick vi leverans redan idag istället för om 1½ vecka.

Imorgon väntas som sagt regn… så jag har bestämt mig för att åka till jobbet och jobba imorgon istället för på lördag som jag ursprungligen tänkt. Bättre att passa på att åka dit när jag ändå inte kan vara på taket. Mikael jobbar på lördag och söndag morgon… men jag tror jag kan vara lite på taket utan honom ändå.

Idag åkte Victor till sin pappa… blir så tomt när alla åkt… saknar dem…

Nu sitter jag inne, jag gav upp för dagen. Mikael är fortfarande ute och hjälper till med takpappen. Jag sov bara 5 timmar inatt ungefär, resten av natten låg jag med snurrande tankar… jag vaknade med ännu mer snuva, 38,6 i feber och fortfarande lock för öronen… nu har jag lyckats bli alldeles hes också… så jag ska vila resten av kvällen, hur dumt det än känns när vi har så mycket att göra med vårat tak… men jag har hållit på sen halv åtta imorse trots att jag är febrig och sjuk… så nu tar jag vara på det lilla förstånd jag har kvar och sitter i soffan och bara softar. Bilder får ni sen, jag lyckas inte lägga in dem i den här datorn från kameran…