Det har varit fullt upp hos oss. I helgen var jag på teater med Ida, vi såg en föreställning som hette ”Liten igen”, hon tyckte den var jättebra och hon var nöjd med våran dag tillsammans… det är skönt att vara med barnen på tu man hand, det blir av alldeles för sällan tyvärr. På söndagen åkte jag och mina barn iväg till Naturhistoriska Riksmuseet, vi såg på Cosmonova också. Det var första gången Ida såg film där, hon tyckte det var spännande, men tröttnade efter ca 20 minuter. Det blev en ganska härlig helg, skönt att komma iväg!

Mikael var hemma och byggde formen till vårt veranda-projekt. Han var jätteduktig och kämpade hela lördag och söndag. Jag ”vägrar” mer eller mindre arbeta när barnen är hemma. Jag blir så fruktansvärt stressad av att jag hela tiden blir avbruten av barn som kommer och ropar på mig. Ni anar nog inte hur ”på” mina barn är jämt och hela tiden, framför allt Ida, men även grabbarna emellanåt…. och jag orkar inte jobba och hela tiden bli avbruten… jag bär tillräckligt med stress på mina axlar… så tyvärr blir Mikael ensam som jobbar när det måste göras på barnveckorna.

Nu har vi däremot varit lediga tre dagar tillsammans i veckan. I måndags gjöt vi formen på verandan, så nu har vi en rejäl betongplatta att lägga klinkers på nästa vår. Tyvärr har vi pga allt regn lagt ner planerna på att hinna lägga klinkers nu i höst. Det har dragit ut på tiden för mycket allting. Men det är inte hela världen om vi gör det i vår heller… vi ska ju ha kvar nåt att göra då också 😉 ifall vi inte lyckas hitta på nåt annat efter att vi jordfräst tomten, planterat gräsmatta, byggt vedbod, anlagt två parkeringsplatser, målat sockeln på huset osv….

På tisdag eftermiddag gjorde vi en paus från tomt-arbetet och åkte på lerduveskytte. Det var spännande att prova, men det var mer en sport för Mikael än för mig. Vi lyckades träffa duvor båda två, men jag tyckte det var tungt och jag har massor av träningsvärk…. men som med allt annat, kul att ha provat på!

Eftersom vi inte lyckades lägga klinkers igår som vi hade tänkt så passade vi på att åka till tippen med en massa skräp som legat på tomten. Vi städade ur vårt förråd under trappen – det var riktigt skitigt där! Vi plockade undan allt på tomten inför vintern osv…. sen åkte vi till Bauhaus och köpte färg till väggarna i källaren och sen till IKEA för att köpa hyllsystem till verkstan som vi ska försöka städa ur. Så vi har inte legat på latsidan… men det brukar vi ju inte heller!