Igår var Mikael med Philip på en eftermiddagsbio. De hade trevligt, men Mikael missbedömde tiden och höll på bli försenad… sen när det var bara en bit kvar av filmen så blev det fel på ljudet, så det slutade med en tids väntan mitt i filmen och en biocheck var som kompensation. Så nu kan de gå på bio igen 🙂 Inget ont som inte har något gott med sig.

Själv skjutsade jag över Victor till Andreas igår, så nu är Mikael och jag barnfria ända till måndag, känns som det var år och dar sen sist. Imorgon verkar det som det ska bli bra väder, så då ska vi försöka ge oss på verandan, se om vi kan lyckas bygga klart staketet. Det blev ju stilje när både Mikael och jag har varit sjuka, så det har stått helt stilla i tre veckor nu. Men nu är vi friska och nu är det dags att ta tag i saker. Kommande barnvecka blir sista veckan med studsmattan också, sen ska den ner över vintern. Så imorgon ska vi börja med höststädningen utomhus och nästa barnfria vecka ska vi ta det allra sista. Mikael stängde av poolen i onsdags. Den har ju inte varit i bruk sen i augusti, men den var ändå tvungen att vara igång pga att undvika algbildning mm i vattnet som ska stå kvar över vintern. Men nu är det klart och nu kan vi snart börja röja i garaget också.

Vi har en del att göra innan vi kan börja med roliga saker som att renovera Oscars rum mm. Den här vintern har vi egentligen bara ett projekt som vi sagt att vi verkligen ska försöka hinna med och det är Oscars rum. Anledningen till att det blivit just hans rum är för att vi har kvar platonmatta som räcker precis till hans rum. Ska vi göra Victors rum så behöver vi köpa mer platonmatta och det kostar på tok för mycket den här vintern. Vi har dessutom köpt kakel och klinkers till lilla toaletten nere. De hade en superrea-drive på kakel/klinkers på Bauhaus i somras, så vi passade på att köpa till lilla toan. Den är ju som ni vet typ pytteliten, så det behövdes inte så mycket kakel. Vi har dessutom beställt ett handfat på rea som ska in på lilla toaletten. Sen är det självklart lite annat som behövs också, som toalettstol mm. Men vi försöker passa på att handla saker när vi hittar riktigt bra priser. Bara för att vi har grejerna behöver ju inte betyda att vi ska stressa oss igenom dem, vi kan gott vänta. Men, summa sumarum, om vi blir klara med Oscars rum och känner att vi har lite att göra så kommer nog lilla toan att vara ett bra nästa projekt eftersom vi har det mesta av materialet vi behöver. Men vi får se… först höststädning utomhus!

Trevlig helg!

kram