Som vanligt kan man inte kalla det semester att vara hemma, ledig, med alla barnen. Det tar på krafterna! Att jag dessutom sover extremt dåligt varje natt och har gjort det i flera veckor gör inte saken bättre. Mitt tålamod tryter gång på gång och att ha barn som är slarviga och inte lyssnar gör heller inte mina dagar lättare. Det är mysigt att vara hemma med barnen, missförstå mig rätt, det är bara inte förenat med lugn och ro!

Mikael har börjat riva ur Victors rum idag. Det är ingen vacker syn vi ser bakom gammal plyfa och gammalt trägolv. Det är klåpare som bott i huset… men det har vi ju konstaterat förr!

Jag och Ida har rensat ur lite böcker ur hennes hyllor. Nu när hon faktiskt kan läsa är det lite tråkigt med kartongböcker som har två ord på varje uppslag. Böckerna ger vi till nära och kära som har bättre nytta av dem.

På kvällen lärde jag Ida leken ”gömma nyckel”. Vi höll nog på i en timme, hon tyckte det var jätteroligt. Tidigare på eftermiddan skulle vi prova yoga tillsammans. Ida gav upp efter två minuter, det går ju helt enkelt inte att sitta still och bara andas/slappna av. Hon tyckte det var skitsvårt!!! (Vem förvånas?) … och jag fick inte heller sitta… efter tre minuter ringde Mikael från källaren och bad mig komma. Så att försöka utöva yoga med andra i huset kan vi utesluta.

Oscar hade hans vän Gustav här som skulle sova över, men Gustav bangade i sista minut och åkte hem kl 22:20 tyvärr.

På eftermiddan skypade vi med Victor, det är härligt att både få se och höra honom fast han är på andra sidan jorden. Det gör saknaden mer uthärdlig.

20130329-224916.jpg

20130329-224929.jpg

20130329-225134.jpg