Jag fortsätter att vakna vid tre på nätterna och somnar inte om… vet inte vad det är med mig… så imorse steg jag upp tillsammans med Mikael och åkte till jobbet jag med, finns ingen mening med att ligga flera timmar i sängen utan att ens kunna sova. Men det börjar bli tröttsamt att inte sova på nätterna. Vet inte vad jag ska göra åt det… för jag lyckas inte sova nån stund på dagarna heller… en eftermiddags-nap hade inte varit helt fel.

Igår var vädret dåligt. Vi åkte och handlade, städade, tvättade, renbäddade och sånt istället. Mikael rengjorde akvariet också, det behövdes verkligen. Stackars fiskarna får inte så mycket kärlek längre!

Idag börjar vår barnvecka igen. Ska bli härligt att ha en riktig normal vecka igen. Det enda jag inte ser fram emot är läxläsning med barnen. Vi har ändrat lite rutiner nu inför i höst också. Förut gjorde vi så att om nån hade läxa så fick alla barnen göra speluppehåll tills alla var klara med läxorna. Men i våras blev det väldigt orättvist och dumt mot de av våra barn som faktiskt skött läxläsningen hela terminen och som blev tvungna att vara spelfria nästan en hel helg bara för att nåt annat av barnen mörkat sina läxor och därför hade jättemycket läxor sista helgen… det blev lite dumt. Så från och med nu är det mer egenansvar på läxläsning. Man gör sina egna läxor och de andra får spela ändå. Dessutom ligger ju alla barnen på så olika nivå så det är konstigt att ha samma regler för dem. Det går ju inte att jämföra en som går i 4:an mot en som går i 9:an. Så vi får se hur det går… kommer säkert att bli en del knorr när någon har helkvälls-läxa och de andra sitter och spelar, men så måste det bli!