I lördags hade vi julpyssel hemma… det var fullt hus! Två familjer var bjudna, det var alltså (utöver oss själva) 4 extra vuxna och 7 extra barn hemma. Det var jättetrevligt… fast jag tror många av oss var trötta. Några var lite småsjuka och krassliga och så… men det var kul ändå och nästan alla pysslade hej vilt! Tyvärr var Mikael, Philip och Gustaf tvugna att avvika redan kl 16:30. I samband med det åkte alla andra också. Så från kaos blev huset alldeles stilla och tyst.

På söndag åkte Ida med farmor på teater, efteråt följde hon med farmor hem ett tag. Då blev huset ännu tystare… Ida kom hem glad och nöjd och ”tvingade” mig inte ens att leka. När jag försökte ge mig in i leken så sa hon bestämt ifrån att hon ville leka själv… sååå skönt!

Till middag lyxade vi till det med grillad kyckling. Victor ville passa på att få äta nåt som vi bara kan äta när vi inte är så många… och då blev det grillad kyckling. Senare på kvällen åt vi chokladpudding, mums! Vi hade en lugn och skön kväll. Till och med Ida sa spontant att hon tyckte det var skönt hemma när det var så lugnt. Även fast det är superhärligt att vara en stor familj så behöver vi allaihopa också få ha lite lugn och ro emellanåt.

Idag kommer huset att vara så tomt det bara kan bli… jag är ensam hemma ända till på lördag när Mikael kommer hem från Malmö. Va konstigt det kommer att kännas. Jag ska försöka använda tiden väl… passa på att göra saker som jag inte gör när Mikael är hemma… men vi får se vad det blir….

Vad Mikael gör hoppas jag att han skriver om…